Одлуке са седнице Главног одбора Синдиката лекара и фармацеута Србије од 09.10.2020. године

Седница Главног Одбора Синдиката лекара и фармацеута Србије (у даљем тексту: ГО СЛФС) одржана је дана 09.10.2020. године са почетком у 12 часова и 20 минута, која је из епидемиолошких разлога одржана на отвореном уз све превентивне и заштитне мере.

Седници присуствују по позиву: председник СЛФС др Раде Панић и председница Надзорног одбора др Снежана Гајић.

Констатовано је да седници присуствује 22 члана ГО СЛФС (од 13 ч и 35 мин. 23 члана ГО). ГО СЛФС броји 28 чланова, те је кворум за рад и одлучивање 15, па се констатује да постоји кворум за рад и одлучивање.

На седници су донете следеће

ОДЛУКЕ:

1. Усваја се извештај Председника СЛФС др Панића о активностима СЛФС у  периоду између две седнице ГО СЛФС, медијској присутности СЛФС и  активностима у оквиру УПК уз предлог др Драгана Крстића да се нађу базични интереси са овом групом.
  2. Прихвата се предлог о заказивању хитног састанка у Министарству здравља Републике Србије чија су  окосница биле смернице из предлога др Костића, дрТотха и др Павков, а на коме ће се инсистирати на корекцији плата у складу са платама у региону, као и због информација од колега из ОО да постоји велика заинтересованост колега, чланова СЛФС за штрајк.
  3. Усваја се извештај правнице СЛФС о актуелним судским споровима СЛФС, као и о старом уговору са адвокатском канцеларијом Субашић. Доноси се одлука да се изврши ревизија уговора са адвокатима као и да се разговара са другим адвокатским канцеларијама.
  4. Усваја се извештај др Снежане Гајић са састанка Зрењанинског социјалног форума у Суботици.
  5. Прихвата се предлог др Владана Марковића да се на нивоу свих установа у Србији усагласи питање накнаде трошкова за долазак и одлазак са рада запослених, истичући проблем из његове установе, као и предлог др Станојевић Мирослава да се Лекарској комори Србије упути  захтев за мораторијум на бодове у 2020. години због пандемије.

КОНСТАТУЈЕ СЕ:

– да је велики број чланова СЛФС заинтересован за штрајк, о чему су Главни одбор СЛФС известили представници основних организација СЛФС.

У Београду, дана 12.10.2020. године.

Председница Главног одбора
Синдиката лекара и фармацеута Србије