Одлуке и закључци са седнице ГО СЛФС од 28.02.2020. године

Одлуке и закључци са седнице ГО СЛФС од 28.02.2020. године

Седница Главног одбора Синдиката лекара и фармацеута Србије (у даљем тексту: ГО СЛФС) одржана је дана 28.02.2020. године са почетком у 12:00 часова у просторијама Републичке организације СЛФС ул. Маглајска 32/8, Београд.

1. Усваја се Дневни ред са изменама и допунама.

2. Усваја се записник са претходне седнице ГО СЛФС од 24.01.2020.године.

3. Усваја се предлог Финансијског плана у начелу уз обавезу достављања тромесечних финансијских извештаја од стране Председника СЛФС у којима би се видела уштеда.

4. Усвојен је извештај Статутарне комисије СЛФС која је усагласила став са закључцима Надзорног одбора СЛФС и дала налог  ОО СЛФС ДЗ Лесковац и ОО СЛФС ОБ Лесковац да се у року од 30 дана од седнице ГО СЛФС 28.02.2020.године одрже изборне скупштине ради легитимности даљег рада и констатује да у важећем Статуту СЛФС снов за постављање повереника, како је предлагао др Панић,  не постоји. Статутарна комисија СЛФС је поднела извештај по одлуци ГО СЛФС од 24.01.2020.године да се утврди чињенично стање у три ОО СЛФС из Лесковца узевши у обзир сву пристиглу документацију, а након захтева председника СЛФС да се у исте поставе повереници.

Закључак Статутарне комисије СЛФС је да се поступи по препоруци Надзорног одбора која је јасно дефинисана Статутом СЛФС позивајући се на члан 22. Став 6.и 7. да се организују изборне скупштине и у свим другим ОО СЛФС и Окружним организацијама СЛФС које до сада нису у статутарном року одржале скупштине, али без наметања повереника чији статус до краја није решен, а планиран је као предлог за предстојећу Статутарну скупштину СЛФС. 

Председнику СЛФС је предложено да уколико није задовољан одлуком ГО СЛФС и Сатутарне комисије СЛФС уложи писани приговор на исте.

5. Верификује се мандат новог члана Главног одбора СЛФС др Александар Атанасијевић до коначне верификације мандата од стране Скупштине СЛФС. Констатује се да др Александар Атанасијевић пуноправно учествује у раду ГО СЛФС, те да је садашњи број чланова ГО СЛФС 29.

6. Усваја се извештај радне групе са састанка у Нишу и прихвата се предлог радне групе у којем се даје рок од месец дана за правно усаглашавање ставова о застаревању дуга, а тиме и тачној вредности дуга, а да се до тада дозвољава ОО СЛФС ДЗ Ниш пуноправан рад и одлучивање у оквиру органа СЛФС, са обавезом да усаглашено мишљење буде достављено пре следеће седнице ГО СЛФС. Одлука ће се примењивати на све ОО СЛФС са сличним проблемом.

7. Да се расходује инвентар кнацеларије Републичке организације СЛФС по поднетом извештају.

8. Доноси се одлука о потрошњи горива у СЛФС уз додатно објашњење др Панића да се признаје до 7.5л/100км за дизел, 8.5л/100км за бензин или 10л/100км за плин. 

9. Одобрава се слање дописа КСС-у у вези формирања координационог  тела којим би се КСС заједно са друга два синдиката обавезала на заступање заједничких интереса приликом преговора у Министарствима уз додатно објашњење др Панића.

10. Одобрава се, на захтев др Панића, консултација са другим адвокатским канцеларијама.

11. Констатује се да је др Славица Софронић поднела неопозиву оставку на место члана Главног одбора СЛФС, те је број чланова ГО СЛФС од овог тренутка 28.

12. Да се запосленој Драгани Стојчић Стајкић исплати јубиларна награда за остварених 10 година стажа, у износу од 50% просечне плате према Правилнику о раду СЛФС и Закону о раду.

13. Одређује се оквирни датум наредне седнице ГО СЛФС за 10. април 2020.године. 

У Београду, 10.03.2020.године

Председница ГО СЛФС
Др сци.мед. Горица Ђокић

Повезане вести

logo
СИНДИКАТ ЛЕКАРА И ФАРМАЦЕУТА СРБИЈЕ
Београд, Маглајска бр. 32/8
тел: 066/875 37 03 и 011/266 51 71

Е-пошта: sindikatlfs@gmail.com | сајт: www.sindikatlfs.rs

Архива

Назад на врх странице

error: Sadržaj je zaštićen!