Одлуке са седнице Главног одбора Синдиката лекара и фармацеута Србије од 29.08.2020. године

Седница Главног Одбора Синдиката лекара и фармацеута Србије (у даљем тексту: ГО СЛФС) одржана је дана 29.08.2020. године са почетком у 17:00 часова путем ZOOM апликације.

Током седнице вођен је аудио запис путем апликације.

Утврђено да је присутно 17 чланова ГО у тренутку отварања седнице, што представља кворум за рад и одлучивање, тј. 19 чланова ГО након усвајања тачке 2.

На седници су донете следеће

ОДЛУКЕ:

1. Проф др Алек Рачић и др Душко Сибинчић изабрани су за чланове ГО (на место др Марка Илића и др Лидије Ђуричиђ) до коначне верификације њихових мандата од стране Скупштине СЛФСа.
  2. Усваја се предлог председника СЛФС др Радета Панића да се правници СЛФСа, запосленој на месту Секретара СЛФС, трајно увећа плата за 20%.
  3. Усваја се предлог председника СЛФС др Радета Панића да се са информатичарем Владицом Костићем, запосленом на месту Техничког секретара, након престанка радног односа, уговори ангажовање према датој понуди и изложеном предлогу председника СЛФС, у вредности до 40.000,00 РСД.
  4. Да се Драгани Стојчић Стајкић запосленој у канцеларији СЛФСа са најмање радних обавеза предложи четворочасовно радно време.
  5. Једногласно је донета одлука о иступању СЛФСа из чланства у КСС.
  6. Усваја се оставка др Ивана Цветковића на место Потпредседника СЛФСа задуженог за секундарну и терцијарну здравствену заштиту.
  7. Овлашћује се др Едита Миљковић за обављање функције Потпредседника СЛФСа задуженог за секундарну и терцијану здравствену заштиту односно за вођење Тима за СиТЗЗ СЛФС док се по Правилнику о поступку кандидовања, начину избора и опозива органа СЛФС не распишу избори за Потпредседника СЛФСа када се за то стекну услови.
  8. Одлаже се одржавање Скупштине СЛФСа за 2020. годину због епидемиолошке ситуације у Републици Србији.

ПРЕПОРУКЕ:

1. Препоручује председницима основних организација СЛФС да са актима СЛФС упознају директоре установа и своје чланове.
  2. Препоручује се др Панићу да разговара са књиговођом и ако се утврди да је направио пропуст, да се предузму потребне мере и евентуално замени књиговођа.

У Београду, дана 31.08.2020. године.

Председница ГО СЛФС
Др сц мед Горица Ђокић