ИЗВОД ИЗ ТРАНСКРИПТА И АУДИО СНИМКА И ОДЛУКЕ СА СЕДНИЦЕ НАСТАВКА РЕДОВНЕ ГОДИШЊЕ СКУПШТИНЕ СИНДИКАТА ЛЕКАРА И ФАРМАЦЕУТА СРБИЈЕ

Дана 22.02.2019. године у Великој сали Градске општине Раковица, ул. Мишка Крањца бр. 12, одржан је наставак Редовне годишње скупштине Синдиката лекара и фармацеута Србије (у даљем тексту: СЛФС), која је почела са радом у 12 часова и 45 минута.
Током седнице вођен је аудио запис.
Дневни ред:
1. Измене, допуне и усвајање дневног реда;
2. Извештаји Потпредседника СЛФС за ПЗЗ, Потпредседника СЛФС за СиТЗЗ, Председника СЛФС и Финансијски извештај за 2018.годину;
3. Извештај Статутарне комисије СЛФС и Надзорног одбора СЛФС;
4. Верификација нових чланова ГО СЛФС, СК СЛФС и НО СЛФС;
5. План и програм рада СЛФС и Финансијски план за 2019.годину;
6. Разно.
„Укупан број делегата за наставак Редовне годишње Скупштине Синдиката лекара и фармацеута Србије (у даљем тексту: СЛФС), која ће се одржати дана 22.02.2019. године је 134 (сто тридесет и четири) делегата. У складу са чланом 28. Статута СЛФС кворум чини 68 (шездесет и осам) делегата.„
Седницу Скупштине СЛФС отворио је председавајући потпредседник Скупштине СЛФС др Горан Тасић. Након поздравне речи, почело се са радом.
Скупштини СЛФС су поред делегата присуствовали и гости из Републике Српске др Миодраг Фемић, др Аријана Еленко и правни саветник Дарко Марјановић, председник Конфедерације слободних синдиката Ивица Цветановић, др Милош Пантелејић из ДЗ Пожаревац, др Луција Христив Митић и др Милица Васић из ДЗ Ниш, потпредседнице СЛФС др Славица Софронић, др Светлана Петровић Ђорђевић, и др Игор из КЦ Србије, техничка и правна служба СЛФС.
У складу са чланом 7.  ставом 1. Пословника о раду Скупштине СЛФС председник СЛФС др Раде Панић позван је да предложи записничара, овериваче записника и чланове Верификационе комисије, која ће верификовати постојање кворума за рад Скупштине на основу увида у материјал Евиденционе комисије и верификационих листића присутних делегата Скупштине. За записничара предложена је Миља Димитријевић, за овериваче записника др Горица Ђокић и др Олга Влаов Жарков, за чланове Верификационе комисије др Снежана Павков, др Тотх Ференц и др Владан Марковић.
Констатује се да је предлог за чланове Верификационе комисије усвојен са 57 гласа за, нема против и нема уздржаних.
Констатује се да је предлог за овериваче записника усвојен са 62 гласа за, нема против и једним уздржаним.
Констатује се да је предлог за записничара усвојен са 63 гласа за, нема против и нема уздржаних.
По усвајању предлога за чланове радних тела Скупштине СЛФС, Верификационa комисијa je приступиla својим радним задацима, извршивши увид у материјал Евиденционе комисије и верификационих листића, након чега извештава да је на седници Скупштине присутно: 67 делегата од укупног броја 134, што представаља мање од потребног броја за пуноправно одлучивање и рад.
Потпредседник Скупштине, Председавајући др Горан Тасић, констатује да нема потребног кворума за рад и одлучивање, те сходно члану 13. Пословника о раду Скупштине одређује паузу од 15 минута која служи да се кворум за рад обезбеди.
Након повратка са паузе, др Снежана Павков као члан Верификационе комисије извештава да је на седници присутно 68 делегата и да Скупштина има кворум за рад.
Председавајући Скупштине др Горан Тасић предлаже измену дневног реда, да се у дневни ред Редовне годишње Скупштине уврсти тачка која се тиче Изборне Скупштине чије је одржавање заказано након Редовне годишње Скупштине и да се пре наставка Редовне годишње Скупштине отвори гласање по 7. тачки дневног реда Изборне Скупштине која гласи: „Верификација чланова Главног одбора СЛФС“.
Констатује се да је предлог за измену и допуну дневног реда усвојен са 63 гласа за, нема против и нема уздржаних.
По тачkи дневног реда и усвојеном предлогу: „Верификација чланова Главног одбора СЛФС“ реч је добила председница Централне изборне комисије СЛФС др Мирјана Младеновић и прочитала предложене чланове Главног одбора СЛФС, а то су:

– Др Татјана Вешовић, из Јужнобанатског округа;
– Др Драгана Арсић, из Расинског округа;
– Др Горица Ђокић, из Градске организације Београда;
– Др Марко Илић, из Градске организације Београда;
– Др Маријана Пешић, из Градске организације Београда.
Констатује се да је усвојен предлог за верификацију чланова Главног одбора СЛФС са 63 гласа за, нема против и 4 уздржана.
Председавајући Скупштине др Горан Тасић приступа читању дневног реда по тачкама и ставља предложени дневни ред на гласање.
Констатује се да је дневни ред усвојен са 57 гласа за, нема против и један уздржан.
Др Ненад Стајић, др Мирослава Димитријевић и др Раде Панић захтевали су да се прозивком присутних делегата утврди постојање кворума за наставак Скупштине. Након прозивке констатовано је да је на Скупштини присутно 64 делегата те да Скупштина нема кворум за даљи рад.
Седница Скупштине је завршила са радом у 17:05 часова.
У Београду, дана 22.02.2019. године.
ОВЕРИВАЧИ ЗАПИСНИКА
Др Горица Ђокић