Записник са Телефонске седнице ГО СЛФС од 05.04.2019. године

Телефонска седница Главног Одбора Синдиката лекара и фармацеута Србије одржана је дана 05.04.2019. године са почетком у 14:02 часова.
Током седнице вођен је аудио запис путем диктафона.
Председница Главног одбора СЛФС, др сци. мед. Горица Ђокић, била је присутна у просторијама Републичке организације Синдиката лекара и фармацеута Србије – Централе у Београду, ул. Јове Илића бр.55, са ког места је, уз помоћ техничке службе СЛФС водила Телефонску седницу.
Пре одржавања Седнице, Техничка служба СЛФС утврдила је ко од чланова ГО СЛФС поседује техничке могућности да се путем апликације VIBER одазове заказаној седници док ће чланови који не поседују техничке услове за коришћење апликације VIBER, бити позивани телефонски путем у договорено време.
Чланови ГО СЛФС који имају техничке могућности да учествују у раду ГО СЛФС путем Вибер групе су:
1. др Богданка Пушић
22. др Татјана Вешовић
23. др Ференц Тотх
24. др Весна Пантелић
Чланови ГО СЛФС који могу учествовати у раду ГО СЛФС телефонским путем су:
1. др Лидија Ђуричић Живковић
2. др Братислав Ноцић
3. др Олга Влаов Жарков
4. др Бобан Станојевић
Уз позив за седницу, члановима ГО СЛФС достављен је и дневни ред Седнице са пратећим материјалом.
Седници ГО СЛФС су, поред чланова ГО СЛФС, присуствовали преко ВИБЕР ГРУПЕ др Славица Софронић и у просторији Центале запослени у СЛФС.
Председница Главног одбора СЛФС, др сци. мед. Горица Ђокић, отворила је седницу Главног одбора СЛФС у 14:02 часова тако што је најпре на ВИБЕР ГРУПИ утврђено колико је чланова ГО СЛФС присутно у тренутку отварања седнице, након чега је позвала чланове ГО СЛФС који немају техничких могућности како би се утврдио кворум.
По оглашавању чланова на ВИБЕР ГРУПИ и позивању осталих чланова ГО СЛФС телефонским путем, констатује се да у 14:37 часова присутно 17 чланова, од чега 14 чланова на ВИБЕР ГРУПИ и 3 чланова телефонски. Констатује се да постоји коворум за рад Главног одбора СЛФС.
На гласање је стављено усвајање дневног реда седнице ГО у целини.
Констатује се да је дневни ред усвојен са 15 гласова за, нема против и једним уздржаним, као и да један члан ГО није учествовао у гласању те је због тога још једном проверен кворум.
Констатује се да је у 15:02 часова присутно 16 чланова ГО СЛФС.
Прва тачка дневног реда односила се на припрему ванредне Изборне Скупшине СЛФСа заказане за 19.04.2019. године у 12:00 часова. Председница ГО СЛФС је обавестила чланове ГО СЛФС да ће чланове Централе изборне комисије, чланове Радног председништва и замене радног председништва скупштине СЛФС контактирати в.д. председника СЛФС др Ференц Тотх ради утврђивања броја делегата за седницу Изборне скупштине по члану 7. Пословника о раду Скупштине СЛФС. Отворена је дискусија по овом питању.
Др Ференц Тотх изјавио је да је неопходно знати што тачније податке о броју делегата да бисмо следећу скупштину одржали по свим правилима и тако наставили рад СЛФС по вољи свих чланова, без трзвица у будућности и да имамо новије, тачније податке.
На питања др Богданке Пушић о процењеном у броју делегата и евентуалним разликама у броју делегата, те на питања др Рада Панића везаним за неплаћања чланарине др сци. мед. Горица Ђокић изнела је разлике у делегатима у односу на претходну скупштину СЛФС, а према подацима које јој је доставила канцеларија СЛФС:
– ОО СЛФС ГЗЗЈ Београд уместо 1 делегата има 2, према броју чланова;
– ОО СЛФС Ваљево уместо 2 делегата има 0 јер нема уплате чланарине од децембра 2018. године;
– ОО СЛФС Апотекарска установа Ниш уместо 1 делегата има 0 јер нема уплате од октобра 2018. године;
– ЗЗЈЗ Врање уместо 1 делегата има 0 јер припадају ОО СЛФС ЗЦ Врање;
– ОО СЛФС ЗЦ Сента уместо 1 делегата има 2, према уплати чланарине;
– ОО СЛФС ДЗ Сечањ уместо 1 делегата има 0 јер нема уплате од децембра 2018. године;
– СБ „Агенс“ Матарушка бања уместо 1 има 0 јер припадају ОО СЛФС ОБ Краљево.
Председница ГО СЛФС предлаже да, пошто према подацима из канцеларије СЛФС у неким ОО СЛФС постоје технички проблеми око уплате чланарине, се до 09.04.2019. године (десет дана пре одржавања скупштине) отвори могућност да те ОО СЛФС изврше своје Статутарне обавезе према Централи синдиката. Под Статутарним обавезама подразумева се и потписивање Уговора о измирењу финансијских обавеза. Након кратке дискусије, предлог је стављен на гласање.
Констатује се да је предлог усвојен са 13 гласова за, два гласа против и нема уздржаних.
Раду седнице ГО СЛФС се прикључио члан др Љубиша Стојиљковић у 16:03 часова.
Друга тачка дневног реда односила се на Извештај о пресеку стања на дан 15.03.2019. године који су по Одлуци ГО СЛФС доставили: др Раде Панић, др Славица Софронић, др Јадранка Врањеш Боснић и Владица Костић.
Отворена је дискусија по овом питању. Након кратке дискусије др Едита Миљковић затражила је проверу кворума.
Констатује се да је присутно 16 чланова ГО, те да седница има кворум. Др Весна Пантелић се јавила да неће учествовати у раду седнице ГО СЛФС.
На гласање је стављен предлог др Рада Панића да се о извештајима гласа за сваки појединачно.
Предлог др Рада Панића усвојен је са 10 гласова за, 4 против, једним уздржаним и један присутан члан није гласао.
На гласање је стављено усвајање Извештаја др Рада Панића.
Констатује се да је Извештај др Рада Панића усвојен са 10 гласова за, нема против и 3 уздржана. Није гласало 3 присутна члана ГО СЛФС.
На гласање је стављено усвајање Извештаја др Славице Софронић.
Од 17:42 придружио се члан ГО СЛФС др Иван Цветковић.
Констатује се да је Извештај др Славице Софронић усвојен са 9 гласова за, једним против и 4 уздржана.
На гласање је стављено усвајање Извештаја др Јадранке Врањеш Боснић.
Констатује се да је Извештај др Јадранке Врањеш Боснић усвојен са 9 гласова за, једним против и 5 уздржана.
На гласање је стављено усвајање Извештаја Владице Костића испред канцеларије СЛФС.
Констатује се да је Извештај Владице Костића испред канцеларије СЛФС усвојен са 11 гласова за, нема против и 2 уздржана. 3 присутна члана ГО СЛФС нису гласала.
Председница ГО СЛФС, под тачком разно, ставља Обавештење др Драгане Арсић да даје оставку на место чланства у Централној изборној комисији СЛФС јер је предложена за председницу Скупштине СЛФС од стране Извршног одбора ОО СЛФС Крушевац. Отворена је дискусија по овој тачки.
Констатује се оставка др Драгане Арсић на место члана у Централној изборној комисији СЛФС.
Председница ЦИК др Мирјана Младеновић предложила је др Маријану Пешић као замену члана у ЦИК. С обзиром да је др Маријана Пешић члан Статутарне комисије СЛФС, предлог није стављен на гласање.
Такође, под тачком разно, стављено је на гласање усвајање предлога нових чланова ГО СЛФС који су пристигли 02. и 03. априла 2019. године, а то су: Др Драган Крстић испред Средњебанатског округа и др Иван Костић испред Моравичког округа.
Констатује се да је предлог нових чланова ГО СЛФС усвојен са 12 гласова за, нема против и нема уздржаних те да се одобрени чланови могу упутити Скупштини на усвајање. 4 присутна члана ГО нису гласала.
Како је исцрпљен дневни ред, председница ГО СЛФС закључује седницу.
Телефонска седница Главног одбора СЛФС је завршила са радом у 18:50 часова.

У Београду, дана 11.04.2019. године.
Председница Главног одбора
Синдиката лекара и фармацеута Србије