Одлуке Главног одбора СЛФС, 04.12.2015.

На седници Главног одбора Синдиката лекара и фармацеута Србије, одржаној 4.12.2015. године, донешене су одлуке:
1. Да се предузму све мере у складу са важећим законским прописима у циљу повлачења текста нацрта Закона о систему плата у јавном сектору. Ове мере представљају поштовање законске процедуре коју је неопходно испоштовати да би се могла прогласити обустава рада-штрајк, уколико се предлог текста закона не повуче у целости.
Главни одбор СЛФС је у оквиру својих статутарних овлашћења донео одлуку о ступању СЛФС у штрајк уколико се овакав нацрт текста закона не повуче у целости, јер сматра да би оваквим законом, лекарска професија која је већ неадекватно поштована, била потпуно понижена.
2. Да се интезивирају преговори око опредељивања једнократне помоћи за запослене у здравственој заштити, због лошег материјалног статуса свих запослених. Сматрамо да имамо једнака права као просвета, полиција, војска… Сходно томе, биће упућени захтеви свим релевантним институцијама и појачан притисак на Министарство здравља.
Сходно оваквим одлукама, позивам председнике основних и окружних организација СЛФС да почну са припремама за евентуалну обуставу рада. На сајту синдиката ће се објављивати упуства за спровођење неопходних радњи да би штрајк био у складу са законским прописима. Обавештења можете добити и позивањем телефона централе синдиката.

Председник СЛФС
Др Раде Панић