Napad na kolegu Panića je i napad na sve sindikate i radnike

FOTO: preuzeto sa sajta sloga.org.rs

Udruženi sindikati Srbije Sloga najsnažnije osuđuju orkestrirane, prljave i gnusne napade na kolegu Radeta Panića, anesteziologa i predsednika Sindikata lekara i farmaceuta, koji je zbog iznošenja objektivnog stanja u zdravstvu postao meta vlasti i njihovih dežurnih kritičara.

Pozivamo sve sindikalne organizacije u Srbiji da nam se pridruže u osudi, podignu svoj glas i stanu u odbranu kolege, jasno stavljajući do znanja da je napad na njega i napad na sindikate, a time i radnike koji su nam članstvom ukazali poverenje.

Ne razumemo sve one koji na ovo ćute danima i dozvoljavaju da se blati, stigmatizuje i napada neko čija je plemenita struka pored udara Korone sada i na udaru dnevne politike.

Svedoci smo, nažalost, posebno tokom trajanja pandemije da je svaki dijalog u ovoj tužnoj i siromašnoj zemlji, posebno socijalni, ogoljen do srži i obesmišljen. Na konkretne zahteve ili pitanja dobijamo laži, mržnju i uvrede, hvalospeve o nekakvim uloženim sredstvima u Potemkinove fasade koju istina, ma koliko se trudili da je sakriju i maskiraju – svakim danom se sve više ogoljava i kruni.

Istina je porazna, jer mi živimo u društvu u kojem je činjenica da je zavladalo ekstremno siromaštvo, kako materijalno tako i duhovno u vidu prostaštva i primitivizma, a jedino merilo opstanka u sve više autoritarnoj državi je ćutanje, što je zapravo tužna činjenica da više ne razlikujemo šta je to dobro i ispravno, a šta ne.

Smatramo da je ovo poslednja prilika da zajednički povratimo duboko poljuljano poverenje radnika čije su kičme savijene toliko da su neki postali zadovoljni milostinjom od plate i penzije, kojom ne mogu da pokrpe ni najosnovnije potrebe, već samo hleb i nešto najosnovnije, ne da bi živeli, već isključivo kako bi ostali živi.

Informativna služba

Preuzeto sa sajta sloga.org.rs: https://sloga.org.rs/napad-na-kolegu-panica-je-i-napad-na-sve-sindikate-i-radnike/