Извештај са састанка Тима за ПЗЗ СЛФС од 25.10.2017. године

Састанак Тима за ПЗЗ СЛФС одржан је 25.10.2017.године у просторијама Централе синдиката у Београду.
Састанку присуствовали:
1. Др Светлана Обрадовић
2. Др Весна Пантелић
3. Др Богданка Пушић
4. Др Снежана Павков
5. Др Ивана Здравковић
6. Др Славица Софронић
7. Др Тања Ђорђевић
8. Др Клара Хармати
9. Др Милица Тодорић
На састанку су донети следећи закључци:
  1. Тим за ПЗЗ СЛФС сматра да је неопходно указати колегама са секундарног и терцијарног нивоа на проблеме које лекари примарног нивоа имају приликом заказивања термина ради проналажења  заједничког решења.
  2. Један од озбиљнијих проблема, присутан дуже време, са којим се изабрани лекари сусрећу је недопустиво велики број прегледа/услуга у једном дану и још увек недефинисан број опредељених пацијената по једном изабраном лекару. СЛФС поново ће захтевати од министра да дефинише тај број.
  3. Тим за ПЗЗ СЛФС сматра да је потребно предложити Министарству здравља да уради анализу ИЗИС-a, односно  анализу услуга на свим нивоима здравствене заштите, да би се уочило да ли је информациони систем заживео и у којој мери. На основу података, може се јасно видети број услуга пружених на свим нивоима здравствене заштите.
  4. Изабрани доктори сматрају да је потребно упутити допис Министарству здравља са захтевом да СЛФС достави податке кo су чланови Радне групе за вредновање радних места (за радна места у здравству). Поред чланова Радне групе СЛФС занима ко од представника синдиката учествује у раду ове групе.
  5. Опште мишљење лекара у Тиму за ПЗЗ СЛФС је да најављеним повећањем плата за запослене у здравству лекари не могу бити задовољни, јер се овим повећањем плате само враћају на ниво плата које смо имали 2014. године.

Следећи састанак Тима за ПЗЗ планиран је за 23. новембар 2017. године.
У Београду, 29.10.2017. године
Потпредседник СЛФС за ПЗЗ