Записник са седнице Главног одбора СЛФС, 04.11.2016. године

Записник са седнице Главног одбора СЛФС, 04.11.2016. године

Записник са седнице Главног одбора СЛФС, 04.11.2016. године

Седница Главног одбора Синдиката лекара и фармацеута Србије заказана за 04.11.2016 одржана је у просторијама Централе СЛФС ул. Јове Илића бр.55 у Београду са почетком у 12.30 часова.
Током седнице је вођен аудио запис путем диктафона.
Седница је одржана након Протеста СЛФС испред Владе Србије а седници је присуствовало више чланова СЛФС из целе Србије (који су такође учествовали на Протесту).
На почетку Седнице утврђен је број присутних чланова ГО-те је потписом и прозивком утврђено да је присутно 23 чланова од укупног броја 33, те да постоји кворум за одржавање исте.
Прва тачка дневног реда је била усвајање записника са претходне, те је једногласно усвојен записник.
Друга тачка предложеног дневног реда односила се на дискусију везану за Протест, те је говорио председник СЛФС др Раде Панић, као и наредни кораци које ће предузети СЛФС у покушају да поправи положај здравствених радника, првенствено лекара и фармацеута.
Трећа тачка дневног реда односила се на термин и заказивање редовне Скупштине СЛФС. Присутни чланови су упознати са покушајима да се контактира др Нинослав Димтријевић, актуелни председник Скупштине СЛФС и да закаже Скупштину како је предвиђено Статутом СЛФС. По речима др Љиљане Томашић која је ступила сњим у контакт, он не жели даљу сарадњу, нити жели да испуни своје обавезе као председник Скупштине. Повела се дискусија о томе, као и о модалитетима предвиђеним Статутом о опозову др Нинослава Димитријевића са функције.
За предлог др Јована Костића да се покрене поступак опозива др Нинослава Димитријевића, са места председника Скупштине СЛФС је гласало 22 присутна члана ГО СЛФС, 1 је био уздржан, те је предлог изгласан.
Такође је одлучено да  у складу са Статутом СЛФС окружне организције СЛФС пошаљу захтев за одржавањем Ванредне Скупштине на којој ће се тражити смена др Нинослава Димитријевића са функције.
Такође је због кратког временског рока ради заказивања Скупштине одлучено једногласно да се наредна Седница ГО СЛФС одржи 18.11.2016.
Наставак Седнице је обележила дискусија присутних чланова на актуелне теме. Седница је завшена са радом у 14.40 часова.
Дана 06.11.2016
др Миодраг Алексић, председник ГО СЛФС

 

 

 

Повезане вести

logo
СИНДИКАТ ЛЕКАРА И ФАРМАЦЕУТА СРБИЈЕ
Београд, Маглајска бр. 32/8
тел: 066/875 37 03 и 011/266 51 71

Е-пошта: sindikatlfs@gmail.com | сајт: www.sindikatlfs.rs

Архива

Назад на врх странице

error: Sadržaj je zaštićen!