UŽIVO: NOVA LUDNICA U „LAZI“

Zaposleni u Klinici za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ koji štrajkuju šest meseci i dalje se okupljaju ispred ove zdravstvene ustanove protestujući i zahtevajući smenu v.d. direktorke Ivane Stašević Karličić.

Oni, između ostalog, navode da direktorka vrši neprestani mobing prema zaposlenima, zbog čega, kako ukazuju, posledice trpe ne samo zaposleni i njihove porodice, već i pacijenti i njihovi najbliži. Kao jedan od najnovijih primera, navode to da je direktorka pre dva dana uručila oko 45 novih poslednjih opomena pred otkaz.

Tim povodom jedan od lekara psihijatara najavio je svoj odlazak sa klinike i iz Srbije.

Da podsetimo, tokom prethodnih meseci zaposleni koji su u štrajku, članovi tri sindikalne organizacije, održali su protestne šetnje i protestovali ispred klinike, Vlade Srbije, ispred sedišta Socijalističke partije Srbije, zgrade Radio televizije Srbije. Potpisuju i dalje peticiju za smenu Ivane Stašević Karličić protiv koje su podente i krivične prijave.

Zahtev Vladi Srbije za razrešenje Ivane Stašević Karličić sa funkcije vršioca dužnosti direktora klinike „Dr Laza Lazarević“ podnela je još novembra prošle godine ministarka zdravlja dr Danica Grujičić, ali Vlada to pitanje još nije stavila na dnevni red.