Гостовање на Радио Београду 202, 20.10.2016.

Извор: РТС, Радио Београд 202. Емисија: Повишен тон
Четвртак, 20. октобар 2016. године у 14:00 часова.

За стање у нашем здравству одавно се говори да је забрињавајуће, али последњи догађаји говоре да је то стање заправо алармантно.
Смрт осмогодишњег дечака најстрашнија је последица таквог стања, па је овај несрећни догађај иницирао ванредне контроле и смене начелника у 11 болница у Србији. Ипак то је само покушај гашења пожара са кофом воде. Како зауставити одлив најквалитетнијих кадрова у здравству, како ишколовати и задржати младе специјалисте, како се ослободити вишка запослених, заправо су кључни проблеми, на које већ дуже време указују синдикати, Синдикат лекара и фармацеута најављује нови протест због нереаговања надлежних, на вишегодишње захтеве и упозорења. Шта о свему кажу у Министарству здравља, а шта захтевају синдикалци? Председник Синдиката лекара и фармацеута др Раде Панић биће наш гост у студију и говорити о свим проблемима и захтевима које је овај Синдикат упутио Влади и Премијеру Вучићу.
Гостовање можете послушати овде:

Гостовање на Радио Београду 202, емисија Повишен тон