Деманти СЛФС поводом саопштења Министарства здравља од 15.02.2019. године

Поштовани грађани, поштоване колеге и чланови,
Дана 15. фебруара 2019. године, Министарство здравља Републике Србије је на свом званичном сајту објавило непотписано саопштење, којим се недвосмислено и умишљајно нарушава углед Синдиката лекара и фармацеута Србије, првог струковног синдиката у области здравства који постоји од 1992. године.
У непотписаном и злонамерном саопштењу са сајта Министарства здравља Републике Србије, између осталог, наводи се да је Синдикат лекара и фармацеута Србије (у даљем тескту: СЛФС) само „тзв Синдикат“, да „нема ни „С“ од Синдиката“, да је СЛФС „политичка организација на листи Локалног фронта“. Наводи се и да организација СЛФС „каља беле мантиле лажним представљањем“.
Сматрамо да је објава оваквог текста на званичном сајту Министарства здравља Републике Србије апсолутно неприхватљива и злонамерна јер се њоме очигледно вређа углед еминентне струковне организације као што је СЛФС и достојанство њених чланова – лекара !
Министарство здравља Републике Србије још једном свесно износи неистине о статусу СЛФС! Подсећамо да је крајем прошле године СЛФС назван „појединачном интересном групом“. Доказ да је СЛФС итекако синдикат, који чине највећи стручњаци у области здравства – лекари, стоматолози, фармацеути је евиденција Регистра синдиката који се води управо код предметног министарства! Дакле, не постоји могућност незнања Министарства здравља, већ искључиво злонамерност приликом називања СЛФС „тзв. Синдикатом“! Циљ је јасан – нарушавање угледа СЛФС и довођење у заблуду шире јавности и чланова.

Деловање СЛФС је јавно и може се проверити на званичном сајту СЛФС: www.sindikatlfs.rs

Такође, напомињемо да је СЛФС признат у Европи, као пуноправни члан Конфедерације независних синдиката Европске уније (CESI), са седиштем у Бриселу.
Синдикат од свог оснивања до данас није, НИТИ ЋЕ БИТИ део било какве политичке приче.
С тим у вези, најпре:
» ДЕМАНТУЈЕМО БИЛО КАКВУ ПОВЕЗАНОСТ СА ПОЛИТИЧКИМ ПАРТИЈАМА И ПОЈЕДИНЦИМА!
» ИСТИЧЕМО : СИНДИКАТ ЛЕКАРА И ФАРМАЦЕУТА СРБИЈЕ ЈЕ СИНДИКАТ, КОЈИ ЈЕ ОСНОВАН 1992. ГОДИНЕ ОД КАДА СЕ ЗАЛАЖЕ И БОРИ ЗА ПРАВА ЗАПОСЛЕНИХ У ЗДРАВСТВУ И ОСТВАРИВАЊЕ ИНТЕРЕСА КАКО СВОЈИХ ЧЛАНОВА ТАКО И ОСТАЛИХ ЗАПОПСЛЕНИХ У ЗДРАВСТВУ, И ЗАЛАЖЕ СЕ ЗА БОЉИ ЗДРАВСТВЕНИ СИСТЕМ!
» СМАТРАМО САОПШТЕЊЕ МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА СВЕСНИМ КРШЕЊЕМ ЗАКОНА И ОМЕТАЊЕМ СИНДИКАЛНОГ УДРУЖИВАЊА И ДЕЛОВАЊА СЛФС!
Обавештавамо вас да ћемо у најкраћем року покренути поступке против одговорног лица, јер је злоупотребом очекиваног поверења у истинитост садржаја објављеног на званичном сајту министарства, објављена неистина! Упутићемо хитан захтев за повлачење овог срaмног текста  и тражити званично јавно извињење надлежних.
Већ данас смо упутили захтев Министарство здравља Републике Србије за доставу информација о лицу одговорном за написани текст, јер сматрамо да службено лице, које искоришћавањем свог службеног положаја, прекорачењем границе свог службеног овлашћења овако нанесе штету једној организацији, мора да сноси одговарајуће последице.
Такође, упутићемо допис премијерки Републике Србије Ани Брнабић за хитним предузимањем мера поводом ове неприхватљиве објаве!
У Београду, дана 18.02.2019. године.
Председник
Синдиката лекара и фармацеута Србије